Mijn naam is Freeke van Weerlee en ben 15 jaar. Ik heb een jaar geleden het syndroom van Guillain-Barré gekregen door een tekenbeet. Die zondag merkte ik iets, maar dacht dat het door het voetballen kwam wat ik die zaterdag heel even had gedaan. Maar maandag en dinsdag en woensdag kon ik als ik bukte moeilijk opstaan en de trap oplopen was ook heel moeilijk. En zakte door mijn benen. Die donderdag viel ik zomaar op de grond. Vrijdag ging ik naar de dokter en moest in een rechte lijn lopen wat moeilijk was en nog wat dingetjes moest ik doen. Ik ging naar huis en zij ging de neuroloog bellen.

Later hoorde ik dat ik naar het ziekenhuis moest komen en een tasje met kleren moest meenemen voor het geval dat. Toen in het ziekenhuis moest ik op de trap lopen om te laten zien hoe erg het was. Zonder hulp lukte het niet.

Ik kreeg een ruggenprik en lag 2 weken in het ziekenhuis. Ze dachten dat het door een voedselvergifting kwam dat ik Guillain-Barré had. Maar op de donderdag dat ik naar huis mocht en een EMG kreeg (een test met stroomschokjes en de neuroloog ging met een naald in mijn vinger en been (spier) prikken en bewegen. Toen hoorde ik dat het door een teek kwam. Ik had nooit een teek gevonden. Ik was heel erg afgevallen en was zwak. Nu ben ik af en toe nog moe en mijn spieren zijn niet aangegroeid, ik heb niet echt oefeningen gedaan.

Wilt u mij mailen, klik dan hier

Terug naar patiëntenindex

Terug naar de hoofdindex