Hieronder vindt u ons verhaal over Thijs Hurtekant.

(De juiste data zijn ons wat ontgaan, maar vergeten doen wij dit nooit meer.)

Wij zijn een gezin uit West Vlaanderen in België. Mijn man en ik hebben 4 kinderen, drie flinke dochters en om ons geluk compleet te maken als 4e kind een zoon, Thijs, die geboren is op 03.04.1994. Toen onze zoon 20 maanden oud was, werd hij opgenomen in het Sint Lukasziekenhuis te Brugge met diarree, het was toen januari 1996.

Na een week ziekenhuis bleef onze zoon weigeren te lopen. Het pijnlijkste van de hele zaak was, dat hij zijn pijn niet kon omschrijven, want hij begon net te praten.

Een lange lijdensweg van ziekenhuisonderzoeken begon, tot na 14 dagen pas na een ruggeprik de diagnose Guillain-Barré werd gesteld. Ondertussen lag onze zoon volledig bewegingsloos in een bedje.

In België was het het eerste jongetje die zo jong de ziekte kreeg en tot overmaat van ramp werd onze zoon in het Ziekenhuis als een experiment gezien. Zelfs de broodnodige spierversterkers, die dreigden wij zelf te moeten betalen. Dat zouden wij natuurlijk graag gedaan hebben, maar na tussenkomst van de kinderarts betaalde de pharmaceutische fabriek zelf de kosten, die ongeveer 25.000 oude belgische franks bedroegen.

Na een tijdje kreeg Thijs de kracht in zijn kleine lichaampje terug en op 03.04.96 (inderdaad op zijn 2e verjaardag) mocht hij naar huis.

Thuis moest onze zoon terug leren lopen en dit gebeurde met een loopfietsje. Geleidelijk aan leerde hij weer zelfstandig te lopen en na verloop van tijd werd zijn stijve rechtbeen weer losgemaakt door een kinisist.

Thijs zit momenteel in het 3e leerjaar en ondanks dat hij een uitstekende leerling is, is hij in behandeling bij een therapeut en een logopediste en wordt hij eveneens bijgeleid door de dienst Leerlingenbegeleiding van Eeklo. Dit i.v.m. onverklaarbare hiaten in zijn geheugen: bij het schrijven schrijft hij nooit de letter r, enz...

Maar laten wij het zo stellen ... wij en ook Thijs zullen ermee leren leven.

Jan en Mia , zijn ouders

Joke, Lies en Sara, zijn zussen

Terug naar patiëntenindex

Terug naar de hoofdindex